Отглеждане на немска овчарка

Като всяко малко дете, животинче, така и малкото на Немската овчарка си има нужда от специални грижи. Ето и някои по-характерни за тях.

Когато е съвсем малка немската овчарка си има своите специфики. Така например на 35-40 може да се спре майчиното мляко. За целта през първите няколко дни до легловата му зона се оставя пластмасова бутилка пълна топла вода, тя ще навява за топлината на майка му. От самото начало се захранва с бульон, каша или супа. С времето се добавят парченца на ситно не мазно месо, което може да е сварено предварително. Към менюто се добавят черен дроб, обезкостена, може пресована риба, настъргани зеленчуци, сред които морков, зелеи др.

Малката немска овчарка не би харесала студена храна ,,кости, храна с подправки или застояла вода. За храна се разпределя времето и се изгражда режим. За най-малките храната трябва да се дава на 6 пъти, като постепенно намалява на два пъти дневно. След една годишна възраст, храненето преминава един път на ден.

Малките немски овчарки, както и всяко паленце има жаловита физиономийка, която прави, ако му се откаже нещо. Това изключително често може да се наблюдава в началото докато изгражда собствените си хранителни навици, но не бива да обърква режима му, дори се смята за изключително вредно за малкото кученце.

В отглеждане на кутре се взема в предвид и факта, че не може да се храни само с остатъци от чинията на стопанина, нито само с кокали, защото са трудно смилаеми, нито със сладки неща. Последните са като отрова за животните, а при кучетата водят до загуба на зрението.

За да се спести неприятния момент в растежа на зъбките и за да няма множество разкъсани чехли и обувки, както и ъгли на дивана, малкото куче, трябва да играе с изкуствени кокали, топки и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *