Характеристика на порода немска овчарка

В сравнителна характеристика на живо създание, символ на вярност, преданост, любов, грижа за стопанина, в списъка на първи места се нарежда породата кучета Немска овчарка. Освен като домашен любимец и за пазител на дома немското куче е добър помощник на органите на реда, безценен пазител и с изключителни интуитивни способности. За негови създатели се смятат Макс фон Щефаниц и Артур Майер.

Тази порода кучета достига характерните 35 кг и височина от 60 см, но за целите на полицията се отглеждат и по-големи екземпляри.

Екземплярите са готови на саможертви за своите стопани, пазители са на дома, и семейните ценности, като наред с това са умни, дисциплинирани, игриви, издръжливи при пътуване, могат дълго да оцеляват без сън и при голямо физическо натоварване, недоверчиви и враждебни са към непознати хора, а голямо тяхно предимство е, че никога не нападат малки деца.

Немска овчарка куче има силно развито обоняние и за целите на Полиция и националната сигурност без усилие открива наркотици, боеприпаси и участва в разкриване и издирване на престъпници.

Немската овчарка е търпеливо и приспособимо куче. Тя излъчва спокойствие, самоувереност и самочувствие. Тя може да обединява най-добрите положителни черти от характерните на няколко други породи и те са преданост, жизненост, издръжливост, уникален интелект, недоверчивост и неподкупност, бдително, смелост и верен приятел на своя господар, който е готов да жертва живота си. Немската овчарка куче притежава неповторими рефлекси; силно обоняние и отличен слух, борбеност и търпеливост. Последните, от които я правят ненадмината за армията. Немска овчарка е уникална и за водач на слепи хора; помага при произшествия с лавини и след земетресения. Благодарение на нея рудодобива става по-възможен, а наред с това помага и при газопроверители. Много използвана и отглеждана е породата немска овчарка в места, където се развъждат стада овце. Тя е неотменен техен пазител. Поради факта, че немска овчарка е много чисто и добре поддържащо се куче, тя бива предпочитана за гледане в домашни условия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *