В света на немската овчарка

Тук ще може да откриете много полезна информация за немската овчарка.

Темперамент на Немската овчарка

По отношение създаване на порода Немска овчарка, нейното селектиране стартира през 1895г. За 1899 година е известно създаването на познатата ни днес Немска овчарка куче, а за нейни създатели се славят имената на Макс фон Щефаниц и Артур Майер.

От самото начало породата показва способност, лесно да е приспособима към обстановките, да помага и да защитава стопанина, като го дарява с грижа, вярност и неподкупност. Данни за тази порода в регистрите съществуват от Ак през 1908г.

Характерно за вида на Немска овчарка е телосложение и вид на вълк. Това и дава възможност за бърз бяг и тръс, до галоп, силно удължена крачка без съществени промени в гръбначния стълб. Нейната нервна система е силно уравновесена, сангвиничен тип до холеричен. В двата вида разликата са крайностите при много уравновесеност и обратното, но не спрямо стопанина.

Немска овчарка е куче, което много семейства желаят да притежават поради любовта и привързаността към дома и стопанина, а така също и децата. Тя е чиста порода и склонна да поема риск за собствения си живот за сметка на стопанина.

Немски овчарки кучета се смятат за едни от най-умните, дисциплинирани, което ги прави страхотни животни за военни обучения. Наред с това те са и много игриви, а отглеждането им в домашна среда и отношението, което имат към децата е още една причина да са така желани.

Поради изключителното си обоняние немската овчарка е отглеждана за разкриване на престъпници и тяхното залавяне, за намиране на наркотици и за откриване на убежища и скривалища с боеприпаси.

Куче Немска овчарка и способно да се приспособява и да издържа при всякакви лоши условия, като безсъние, умора, физическо и психическо натоварване. Те имат вроден инстинкт за самосъхранение, а това до голяма степен им дава самоувереността и самочувствието на врени партньори. Наред с всичко споменато до тук можем да заключим, че кучетата от тази порода имат характер, а това е главна предпоставка те да са така обвързани с човек и семейството.