В света на немската овчарка

Тук ще може да откриете много полезна информация за немската овчарка.

Поддръжка на Немска овчарка

Немската овчарка има жълтеникаво кафяв цвят, тя е от светло сива или светло кафява, почти жълта, до сива на или без петна. В по-редки случаи се срещат бели немско овчарки, чисто черни или черно с бели косми отдолу и по гърдите. Дължината на козината също може да е различна, от дълга, къса или средна. Ушите държи леко присвити надолу, в ранна възраст, а до 6-ти или 8-ми месец трябва напълно да са изправени нагоре и изострени. Когато Немската овчарка е уплашена или се подчинява, ушите биват клюмнали назад. На височина женският представител на Немска овчарка достига 55-60 см., а мъжкиятдо 60–65см. Тежестта варира между 27 и 36кг, а за мъжкият екземпляр, тя бива 34 – 45кг.

Към изискванията по поддръжка на добрия вид на немската овчарка не се иска много, но поне основното. За начало трябва да се обърне внимание на козината, която е по-дълга и както косата при хората, така и тя налага известни грижи.

Сресването трябва да става един път на няколко дни. Чрез сресване се предотвратява падане на козина, но трябва да се вземе под внимание и сезонната смяна на такава. Тя не е желателна за хора страдащи от алергии.

Към здравословните проблеми, които са най-характерни за Немска овчарка куче се отнасят гръбначни заболявания; проблеми с панкреаса; заболявания на очите; подуване; епилепсия; OCD; HD и други. За целта, за да сте сигурни, че вземате здраво куче, трябва да видите, че и двамата родители на кутрето имат сертификати: CERF и OFA.

За продължителност на животпри Немската овчарка можем да говорим ориентировъчно за 12 години.

Още в тази категория: « Отглеждане на немска овчарка